Interiør- og Møbeldesign rundt Halvor Bakke er blant annet kjent fra TV-programmene Homsepatruljen, Norges Styggeste Rom og Eventyrlig Oppussing. Han har en finger med i mange forskjellige prosjekter på en gang, og holder gjerne foredrag for interiørbransjen og for næringslivet generelt. Men han er også kjent for å utvikle egne kolleksjon innenfor interiør som for eksempel lykt, lysestake og tekstiler.
Design fra Halvor Bakke kan karakteriseres som inkluderende. Han er nemlig spesielt opptatt av å designe interiørelementer som kan passe inn i alle norske hjem. Bakke har nærmest alltid vært interessert i interiør, men det var først for ni år siden han fikk muligheten til å designe sin egen kolleksjon. Kolleksjonen er et resultat av et samarbeid med Lama, og det er hele oppstod som et resultat av tilfeldigheter.
Lysestake og lykt til de fleste norske hjem
Samarbeidet med Lama startet i 2009. Halvor var hos firmaet ut for å handle interiør til et prosjekt han jobbet med på Svalbard. Og det var her han møtte en av grunnleggerne av Lama, nemlig Marianne. Lama er en kjærlighetshistorie og grunnlagt og bygget opp av Lars og Marianne. Siden det er en kjærlighetshistorie, så har selvfølgelig hjertet en sentral plass. Og det er nettopp derfor man ser hjertet både som logo og dekor på noen av produktene. Hallvard kjente Lama godt og visste han kunne få det han var ute etter hos dem. Det første møtet med Marianne var varmt og hjertelig, og etter at Halvor hadde handlet det han trengte, ble de to enige om å innlede et spontant samarbeid. Dette skulle senere viste seg å være et fruktbart og langvarig samarbeid, og de har nå jobbet sammen i over ni år. Kolleksjonene favner bredt, og Halvor jobber målrettet etter å designe produkter de aller fleste liker. Og med noen enkle produkter som en lysestake eller lykt, kan man skape en god stemning hjemme hos seg selv med produkter fra Halvor Bakke.
Alltid kreativ
Halvor Bakke er ikke en mann som bare setter sitt navn på en lysestake eller en lykt uten å ha vært sterkt delaktig i hele design- og produksjonsprosessen. Han reiser frem og tilbake til fabrikkene i India for å være med i selve produksjonen av de tingene han har designet, slik at han kan være sikker på at de blir akkurat slik han ønsker. Det er viktig å ha et nært samarbeid med og forhold de ulike samarbeidspartnerne slik at man kan være sikker på at man snakker samme språk. For det er ikke alltid at 1 cm er det samme i India som er hjemme i Norge. Og disse reisene blir brukt kreativt og som inspirasjon til nye design. Han har over 150 reisedøgn i året, og han bruker ofte flyturene til å skisse ned nye elementer og produkter. Men selv om han er kreativ når han reiser, så er det hjemme på småbruket på landet han samler krefter og blir mest kreativ.